#4  Vakantie

Sluimerend wakker geworden deze zalige morgen. Effe piepen naar buiten…….en ja hoor, onze geliefde Laura. Opstaan, kattepoeswas, bain soleike aantrekken and off we go to the market. Eerst een flinke beker van mijn groene gezonde smoothie😉.       

Selder, zoete ui, avocado’s, zalige rijpe tomaten, alles ligt hier in overvloed te blinken, verser dan vers! Maar eerst een geweldige wandeling aan “ons”😃 strand in Elviria met een overheerlijke GT (’t is wel vakantie eee)Na een fikse wandeling houden we ons aan een “salada mixta” alvorens we terugkeren, nu met de zon op onze snoet!!!Is dát niet wat vakantie is?

De kleurrijke salade;

Alle groene rauwe groenten en kruiden, zeker romeinse sla (meeste vitamientjes van alle slasoorten), pijpajuintjes, 😜 rode paprika, komkommer, rijpe tomaten, avocado, platte peterselie, veel ui, alle soorten, rode, witte, echalotjes, maakt niet uit! Supergezond! 

Nu de dressing zonder olie        

De dag van vandaag is iedereen overtuigd van de gezonde oliën; olijfolie eerste persing, druivenpitolie, avocado olie,…  maar olie is en blijft VET. We hebben idd wat gezonde vetten  nodig, maar je kan ze ook heel anders toevoegen aan uw voeding en gerechten.

Lepel 2 rijpe avocado’s uit, hak 4 ook rijpe tomaten, eventueel ( wie het graag spicy heeft) 1 rood pimentje, een handvol bladpeterselie, koriander en basilicum.

Niks maar ook niks is gezonder om de lever te reinigen én de darmen te ontslakken (restjes meenemen😉) dan peterselie en koriander.

Mix dit alles heel goed in de blender en kruid naar eigen believen met zwarte peper van de molen en roos himalayazout. Voor de frisse/zure toets; citroen en/of appelciderazijn ( liefst gepasteuriseerde van de biowinkel, die bevordert de spijsvertering).

Lepel de dressing naar hartelust over de salade en snel zal je ondervinden, idd, olie hoeft niet altijd! Integendeel! De rest van de dressing hou je koel in een afgesloten pot in de frigo (max 3 dagen) en zelfs…..

Bak een heerlijke moot wilde (veeeel lekkerder) zalm mi-cuit (halfgaar) in een ietwat olijfolie in een hete pan, goed kruiden met zwarte peper en himalayazout, bestrooi rijkelijk met heel fijn gesneden rode ui en bladpeterselie of welk kruid je het liefste eet…….en lepel de kruidendressing erover. Een bom van smaak!!!!!!! Overheerlijk! 

Zo! Kook met je hart, geniet en besef….. Hey ik kook hier op én top gezond voor zowel mezelf als voor heel de familie! Daarvan warmt je hartje!!!❤️

En nu genieten van het zonnetje en iets lekkers erbij!!!!😃🍸

Grtjs veronique dewulf (www.8chef.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s