#8 tijd….

Altijd tekort…of we denken het…plots…corona, neen niet die corona waar men licht euforisch kan van worden, maar een ware nachtmerrie, geen banaal winters griepje, neen een ware hel. Toegegeven, onze generatie heeft nooit of te nooit iets dergelijks meegemaakt en ook… bij het minste akkefietje wat wij voor hebben…1 algemene gekende noodroep, mamaaaa….papaaaa….omaaaaaa…. niet alleen als onze bechamel aankoekt of de soep overkookt.  We mogen nu nog zo grootmoedig zijn, dit is de eerste keer dat we werkelijk in onze bubbel opgesloten zitten, paniekerig enigszins, rationeel anderszijds, maar die onwetendheid?

De zuurte van het leven nu wordt niet gemeten door de PH waarde, neen, enkel door een kleine groep “zuur duur de comprenuur” handvol groepje mensjes die denkt het beter te weten dan alles wat bovenhands beslist wordt voor ons…wij, de kids, de ouderen, iedereen en ditmaal niet voor ons klein belgenlandje, neen voor de godverdomse hele wereld! En toch lukt het menig stomme onnozele domwichten en bestweters niet om eens die slapende lome grijze massa wakker te schudden en te luisteren!!! Luisteren en gehoorzamen, voor eens en voor de eerste keer in hun zielig bestaan.  Neen, het alom gekende “in tijden van oorlog” is nu wel passend. Niet wachten, maar nadenken, elkaar helpen door nuchter na te denken en ons aan te passen, ons te gedragen. En dankbaar te zijn voor allen die nu voor ons in de bres springen, dag en nacht! Wie en wat zouden we zijn zonder al die zorgende handen die ons helpen, redden en genezen, zonder morren, want die mensen hebben ook schrik voor hun leven, hun familie en dierbaren!!!

Nu genoeg gepalaberd, moest me gewoon van het hart. Dus zegt mijne echtgenoot, waarom tokkel en blog je niet weer? Nou, hier zit ik dus achter mijne pc….Gezond en lekker? …….Gelukkig hou ik daar nog zo van! En ja, koken, kokkerellen, proberen….’t zit er nog allemaal in. Zo zijn we nu een kleine lijn “vers bereid comfortfood” opgestart.

#nickysfrozenfood 

www.blijfinjekot.be

Had zo in mijn gedachte, de Paasvakantie, alle kids thuis, iedereen thuis, de vaders thuis………allen constant rond mams rokken draaiend….Ik denk dat we volgende regeltjes allllllemaal kennen……mamaaa….ik heb honger!…….mamaaa….wanneer ist eten gereeeed?…….mamaaa………..EN….schatje….wat goan we eten?……Helluuuuup!!!!

Dus daar hebben we aan gedacht, help aan alle mama’s! Geen paniek in the kitchen.

#nickysfrozenfood

Nu de mama!!!! ……kids….eten binnen 10 minuten!……kids….handen wassen……kiiiiiiids….eten staat NU op tafel!……Grrrrrrr….NU eten of ’t wordt koud!……EN schatje;)…. is mijnen aperitief eigenlijk nog niet klaar?……HA!!! Oké en nu ook de echtgenoot…… maar lieveke toch, hoe jij dat toch steeds weet klaar te spelen! Geen stress in de keuken, onze kids zijn happy en “gevoederd”, lekker effe qualitytime voor ons tweetjes!!!!! Hoplaaaa……everybody happy, lekker vers, “TING” en klaar in een handomdraai! Maar eerst maak ik terug mijn reserve voorraadje detox thee. Ik heb er al vele naampjes op proberen plakken, want ben er zo verzot op. Zowel warm ’s morgens als thee of oender de roks (papa zaliger hihi) met cola zero! Dit is dan een echte Cuba Libre!!!! Lekker en libre en waar je ’s morgens nog steeds “libre” van bent. 😉

groetjes Véronique 8chef

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s